• image1
  • image2
  • image3
  • image4

Bekroonde wijnen

ZILVER VOOR WIJNHOEVE "DE VELUWE" IN OTTERLO.

Wijnhoeve "DE VELUWE" is in 2010 bekroond met vier onderscheidingen, waaronder de zilveren medaille voor de regent op eiken gerijpt.
Op 19 september 2010 zijn de winnaars van de Nationale Wijnkeuring 2010 bekend gemaakt tijdens het festival van het Goede Leven in Kasteel Groeneveld. \"Het Feest van de Nederlandse Wijnmedailles\" vormt traditiegetrouw de opmaat van de Nationale Wijnweek.
De kwaliteit staat bij Nederlandse wijnboeren voorop, de jaarlijkse wijnkeuring is de gelegenheid om te weten te komen hoe ze er op dit punt voorstaan. Jaarlijks doen steeds meer Nederlandse wijnboeren mee aan de wijnkeuring. In 2009 kreeg de keurcommissie 166 flessen ter beoordeling, in 2010 waren het er 182. Van de deelnemende wijngaarden lagen er 23 in Gelderland. Limburg en Noord Brabant telde elk 10 inzenders. Bijzonder dat jaar was dat uit iedere provincie wijnen zijn ingeschreven. Het deelnemersaantal was ruim een derde van de circa 170 commerciële wijngaarden die ons land telt. Van de ingestuurde wijnen zijn de meeste (83) afkomstig uit Gelderland, Limburg (32), Noord Brabant (23) en Overijssel (13).
De keuring wordt jaarlijks georganiseerd door het Wijninstituut Nederland en het Wijngaardeniersgilde Nederland in samenwerking met het Productschap Wijn. De wijnen zijn inmiddels beoordeeld door ervaren proevers volgens het internationale 100-puntensysteem, onder leiding van de vinologen Frank Jacobs en Ton Kolsteeg.

UA-71318137-3