Nodig vrienden of familie eens uit voor een wijnavondje, maar dan toch net even anders dan ze verwachten. Ga bijvoorbeeld eens koken met wijn en serveer vervolgens één van jouw heerlijke gerechten. Natuurlijk mag hier ook een lekker wijntje bij geserveerd worden, maar zorg ook dat je in ieder geval de wijn die je nodig hebt om mee te koken niet vergeet te halen.
Een stamppot avond
In de gure maanden is het superleuk om bijvoorbeeld eens een stamppot avond te houden. Natuurlijk mag er bij een wijnthema de wijnzuurkool niet ontbreken. Lekker zo’n comfortabele en trendy mom jeans aan, een mooie trui erop en als je het in de tuin doet moet je misschien ook nog een jas eroverheen. Loungewear zit natuurlijk ook altijd heerlijk. Gelukkig kun je bij NA-KD alle kanten op om je leuk en warm te kleden voor jouw stamppot avond.
Wijnzuurkool
Zuurkool is eigenlijk gesneden witte kool die door de inwerking van melkzuurbacteriën wordt geconserveerd. Hier komt ook de enigszins zure smaak vandaan bij zuurkool. Vroeger hadden mensen hiervoor speciaal een ‘Keulse Pot’, vandaag de dag kopen we het eerder kant-en-klaar in de winkel. Je kunt ook wijnzuurkool kopen, wat dus uitstekend bij het wijnthema past. Wijnzuurkool is simpelweg normale zuurkool waaraan tijdens het proces wijn wordt toegevoegd. Er bestaan heerlijke recepten voor (wijn)zuurkool, bijvoorbeeld met pepertjes, spekjes of met een stuk rookworst.
Nog meer recepten
Maar er zijn nog meer verrukkelijke recepten die met wijn worden bereid. Bijvoorbeeld zo’n heerlijk stoofpotje met rundvlees, bospaddenstoelen en rode wijn. Ook de stoofpeertjes worden een stuk lekkerder als er een scheutje wijn in gaat. Natuurlijk is er ook de klassieke Boeuf Bourguignon die met rode wijn bereidt wordt. Het is wel belangrijk dat je hier een goede wijn voor gebruikt, zoals een Bourgogne, een rode Macon of een Merlot. Tijdens het wildseizoen is een hazenbout in een rode wijnsaus zeker ook een aanrader.